Monumentet e Kulturës

Monumentet e kulturës, “viktimë” e motit të keq dhe mungesës së restaurimeve

Geri Emiri 0

Mungesa e ndërhyrjeve restauruese në vite bëri që përmbytjet e fillimit  të dhjetorit të dëmtonin disa monumenteve të rëndësishme kulture, ndërsa reshjet ndikuan në shembjen e disa banesave në Gjirokastër dhe një muri të Kalasë së Libohovës.  *Autor: Geri Emiri | BIRN | Durrës Moti i keq i fillimit të dhjetorit shkaktoi probleme të shumta në Shqipëri, duke shkatërruar ura […]

Sonda Arkeologjike

Neglizhenca shkatërron një tjetër zbulim arkeologjik në Durrës

Geri Emiri 0

Tre furra qeramike që besohet se i përkasin antikitetit të vonë u zbuluan në shtator 2017 ngjitur me Muzeun Arkeologjik në Durrës, por dy prej tyre u shkatërruan nga shirat në nëntor, ndërkohë që institucionet shtetërore dhe kompania private ia lënë përgjegjësinë njëra-tjetrës.   Në foton lart: Tre furrat e fotografuara në shtator 2017. Foto:Geri Emiri. *Autor: Geri […]

Rrëfim

1 vit “Amfora.al”, zëri për mbrojtjen e arkeologjisë dhe monumenteve të kulturës!

Redaksia- Amfora.al 0

“Amfora.al” lindi si një punim diplome përgjatë vitit 2017, në “Atelien e Multimedias”, pjesë e Departamentit të Gazetarisë dhe Komunikimit, në Universitetin e Tiranës, viti III, Bachelor. “Krijimi i blogut jofitimprurës“Amfora.al”përbën edhe finalizimin e një dëshire të kahershme që unë kam pasur, e që lidhet me përgjegjësinë qytetare dhe profesionale për të raportuar mbi gjendjen […]

Reportazh

Gjetjet arkeologjike në “Albanopolis”, ngjallin shpresa për turizëm te banorët e Zgërdheshit

Geri Emiri 0

Pas 50 vjetësh “harrese” arkeologë  nga Shqipëria dhe Gjermania punuan për të nxjerrë në dritë pjesë të rrënojave të qytetit antik të Zgërtheshit, i pagëzuar që më 1854 si “Albanopolis”, qyteti që u dha njërin prej emrave shqiptarëve. *Autor: Geri Emiri | BIRN | Zgërdhesh Për vite me rradhë, askush veç deleve në kërkim të barit nuk ka ndaluar këtu […]

Foto Galeri