Home Geri Emiri

Geri Emiri

Student, dega Gazetari dhe Komunikim, Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë, Universiteti i Tiranës.

Zbulohet në Durrës një ndërtesë luksoze publike, e periudhës bizantine

Geri Emiri 0
-1
0
INTERVISTË/ Në vitin e dytë të vijimit të projektit “Durrësi në antikeitetin e Vonë”, del në dritë pjesa tjetër e një ndërtese luksoze me funksion publik, që i përket periudhës bizantine. Drejtuesja e projektit të Institutit të Arkeologjisë, arkeologia Brikena Shkodra Rrugia, u shpreh për “Amfora.al” se këtë vit është zbuluar vijimi i ndërtesës madhështore, […]

Thyhet me kazëm muri ngjitur me Torrën Veneciane në Durrës

Geri Emiri 0
-1
0
VËZHGIM/ Pasditen e sotme, në vijim të projektit “Veliera” në qytetin e Durrësit, është thyer me kazëm muri ngjitur me Torrën Veneciane. Struktura arkeologjike është thyer nga punonjësit e firmës private që po zbaton projektin e Bashkisë Durrës. Përgjatë kohës që këto veprime po ndodhnin, me një komunikim telefonik “Amfora.al” vuri në dijeni drejtorin e […]

Betonizohen zbulimet arkeologjike të periudhës romake tek “Veliera”

Geri Emiri 2
0
0
VËZHGIM/ Është mbuluar me beton një nga strukturat e zbuluara nga sondazhet arkeologjike, pas nisjes së zbatimit të projektit “Veliera”, në qytetin e Durrësit. Shtresat e betonit kanë mbuluar sondazhin numër 3, që sipas Këshillit Kombëtar të Arkeologjisë (KKA), struktura është një “pilastër romak” (që shërbente për mbajtjen, përforcimin e murit, ku supozohet prania e […]

Ndërtimi brenda Kalasë së Tiranës, “i ligjëruar” duke shkelur ligjin!!!

Geri Emiri 0
0
0
HULUMTIM/ Prej rreth 5 muajsh në perimetrin e Kalasë së Tiranës po zhvillohet një projekt i quajtur “Pazari i Vjetër i Tiranës”. Ky investim po kryhet nga “familja Toptani”, paraardhësit e së cilës vinin nga Kruja dhe e morën në kontroll kalanë në vitin 1798-të. Kalaja e Tiranës është monument kulture i kategorisë së I, […]

Forum qytetarësh në Dyrrah, mbi vlerat e monumenteve, arritjet dhe sfidat e arkeologjisë

Geri Emiri 0
0
0
Arena e amfiteatrit të Durrësit mikpriti qytetarët e saj, ndryshe nga shekuj më parë, jo për t’u argëtuar me dyluftimet e gladiatorëve, por për të reflektuar dhe për të njohur rëndësinë e kësaj vepre madhështore dhe zbulimeve të ngjashme të nëntokës së Durrësit. Arkeologu Fatos Tartari, që i kaluar dekadat e fundit duke zbuluar objekte […]

Muzeu Arkeologjik Durrës, nuk duhet lënë pa u vizituar këtë verë!!!

Geri Emiri 0
0
0
VIDEO-PROMOVUESE/ Për të gjithë ju që zgjidhni t’i kaloni pushimet në bregdetin e Adriatikut dhe mbrëmjet në shëtitoren e “Vollgës”, nuk duhet të humbni mundësinë të vizitoni një larmishmëri objektesh arkeologjike që përbëjnë thesarin e nëntokës shqiptare. Muzeu Arkeologjik i Durrësit, i cili u hap në vitin 1951 dhe godina e re u inagurua në […]

Natë në Shkodër, nën dritën e arkitekturës mesjetare

Geri Emiri 0
0
0
  FOTOREPORTAZH/ Në veriperëndim të Shqipërisë, nga skajet e Alpeve Shqiptare, e deri në bregdetin e Adriatikut, shtrihet Qarku i Shkodrës. Qyteti përshkohet nga lumi Buna dhe së bashku me liqenin të prezantojnë peizazhin e një vendi me toka pjellore dhe mikpritës. “Skodra”, është emri i qytetit që dokumentohet herët në monedhat e periudhës së […]

Butrinti, forum i helenëve, romakëve, bizantinëve, venedikasve dhe osmanëve

Geri Emiri 2
0
0
  FOTOREPORTAZH/ ​Në jug të qytetit të Sarandës, mbi një kodër në gadishullin e Ksamilit, përkundrejt ishullit të Korfuzit, gjendet qyteti antik i Butrintit (Buthrotos), i themeluar në fillimin e shekullit të VII para erës sonë. Mbi majën e një kodre, e cila laget nga të trija anët me ujë, fshihet kjo mrekulli që përfaqëson […]

Kukësi, simbol i zanafillës së jetës dhe mikpritjes

Geri Emiri 0
0
0
FOTOREPORTAZH/ Qyteti i Kukësit pozicionohet në verilindje të Shqipërisë. “Kukësi i Ri” është vendosur në këmbët e malit të Gjallicës, rreth 2400 mbi nivelin e detit. “I ri” sepse dikur banorët e qytetit jetonin në ‘Kukësin e Vjetër’, që sot gjendet i mbuluar nga ujërat e liqenit të Fierzës, nga ku prodhohet energji elektrike nëpërmjet hidrocentralit me […]

Rikualifikimi i “Pazarit të Ri” në Tiranë, nxorri në dritë një zbulim arkeologjik

Geri Emiri 0
0
0
VËZHGIM/ Në janar të 2016-ës nisën punimet për realizimin e projektit “Rikualifikimi Urban i Pazarit të Tiranës dhe sheshit ‘Avni Rustemi’”. Në këtë projekt u angazhuan tre institucione, bashkia e Tiranës, qeveria dhe Fondi Amerikan i Zhvillimit, që investuan 6.5 milionë euro. Gjatë punimeve në rrugën pranë hyrjes së pazarit, pranë sheshit “Avni Rustemi”, në […]