Home Redaksia- Amfora.al

Redaksia- Amfora.al

Përmbajtja e këtij shkrimi është përgjegjësi e redaksisë së blogut jofitimprurës Amfora.al

Muzeu Arkeologjik Durrës, “thesari i Adriatikut”

Redaksia- Amfora.al 0
0
0
Përgjatë 3000 viteve Durrësi ka qenë pika lidhëse e tregtisë që zhvillohej në pellgun e Mesdheut dhe Adriatikun Lindor, duke u quajtur nga autorët antik edhe si “Taverna e Adriatikut”. Sot qyteti ka muzeun arkeologjik më të madh në Shqipëri. Muzeu i vjetër u hap në mars të vitit 1951, duke ekspozuar objektet e zbuluara […]

“Veliera”, rinisin punimet në Zonën Arkeologjike A, duke rrezikuar arkeologjinë

Redaksia- Amfora.al 0
0
0
Që prej muajit shkurt të vitit të kaluar, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Durrës, vendosi që të ndërpresë punimet në zonën ku u zbuluan strukturat arkeologjike, tek sheshi në ndërtim “Veliera”. Teksa vendimi më i fundit e kësaj gjykate mbi vijimin e punimeve në këtë shesh, nuk është zbardhur ende, firma private që po […]

Zbulimet arkeologjike tek “Veliera”, kafe dhe parkim makinash!!!

Redaksia- Amfora.al 0
0
0
Që prej muajit shkurt 2017, kur dolën në dritë zbulimet arkeologjike tek sheshi përpara portit të Durrësit, një kalvar dëmtimesh, protestash dhe procesesh gjyqësore e kanë shoqëruar ndërtimin e sheshit. “Veliera”, një investim mbi 6 milion dollar i bashkisë Durrës, dha shumë para për strukturën prej betoni dhe disa thërrime për gërmimet e sondazhet arkeologjike. […]

1 vit “Amfora.al”, zëri për mbrojtjen e arkeologjisë dhe monumenteve të kulturës!

Redaksia- Amfora.al 0
0
0
“Amfora.al” lindi si një punim diplome përgjatë vitit 2017, në “Atelien e Multimedias”, pjesë e Departamentit të Gazetarisë dhe Komunikimit, në Universitetin e Tiranës, viti III, Bachelor. “Krijimi i blogut jofitimprurës“Amfora.al”përbën edhe finalizimin e një dëshire të kahershme që unë kam pasur, e që lidhet me përgjegjësinë qytetare dhe profesionale për të raportuar mbi gjendjen […]

Përfundon ndërtimi brenda kalasë së Tiranës, me shkelje ligjore

Redaksia- Amfora.al 0
0
0
Pas rreth 1 viti punimesh, ka përfunduar ndërtimi i projektit të quajtur “Pazari i Vjetër i Tiranës”. Ky investim po kryhet nga subjekti privat “Toptani Construction”, administratorja e të cilit deklaroi muaj më parë për Gazeta Shqiptare, “se kjo ka qenë një spunto e madhe edhe e bashkisë së Tiranës, e kryetarit zotit Veliaj, e zonjës […]

Intervistë mbi gjendjen e monumenteve dhe arkeologjisë në Shqipëri

Redaksia- Amfora.al 0
0
0
Në një intervistë në televizionin Fax News, drejtuesi i medias Amfora.al, Geri Emiri, foli mbi dëmtimin e Kalasë së Tiranës dhe mbi gjendjen e monumenteve të kulturës dhe të arkeologjisë në të gjithë vendin. Biseda i referohet kryesisht nje hulumtimi të bërë në median Amfora.al, publikuar më datë 5 korrik 2017 dhe ku paraqiteshin fakte […]