Home Agora

Agora

Parqet arkeologjike, shesh fushate elektorale dhe përshesh investimesh

Geri Emiri
0
0
0
KOMENT/ Shqipëria nga skaji verior në atë jugor ka një larmishmëri gjetjesh arkeologjike, që krijojnë një mozaik të kronologjisë të qytetërimeve të ngritura ndër shekuj në trojet tona. Në qytetin e Fierit që prej vitit 2005, Apollonia funksionon si Park Arkeologjik Kombëtar. Apollonia u themelua si qytet në fillim të shekullit të shtatë para Krishtit, […]

Kërkimet arkeologjike, në kërkim të fondeve

Geri Emiri
0
0
0
KOMENT/ Territori i Shqipërisë është shquar që herët për pasurinë e tij arkeologjike, që pasqyron periudha të hershme të qytetërimeve që ngriheshin dikur mbi të. Nga Veriu në Jug, nuk mungojnë gjetjet apo informacionet për zona të pasura me objekte arkeologjike. Ekspeditat arkeologjike, që e kalojnë në sitë atë që gjendet në terren, janë mënyra […]

Parqet arkeologjike, shesh fushate elektorale dhe përshesh investimesh

Basorelievet që shembën ministrinë e Kulturës

Geri Emiri
0
0
0
KOMENT/ “Jemi përballë fasadës në të cilën kemi pikërisht pjesën e konsideruar si monument kulture nga vendimi i fundit i Këshillit Kombëtar të Restaurimeve (KKR). E reja është që në rezultatin e fundit që do të vijë të prezantohet para KKR-së javën që vjen, fasada do të ruhet siç është, jo vetëm do të ruhet […]